Mimarlık Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Emel Birer’in yürütücülüğünü yaptığı; Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcımız Alparslan Güzey’in, Yeditepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çalışır Adem, Marmara Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gözde Karataş Baydoğmuş, Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bige Şimşek İlhan ve Arş. Gör. Dr. Deniz Özge Aytaç’ın araştırmacı olarak yer aldıkları “Yapay Zekâ Rotalama Algoritmalarına Dayalı Alternatif Turizm Rotaları Üreten Mobil Bir Uygulama: Amasya Örneği” başlıklı TÜBİTAK ARDEB 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projesi’nin ilk toplantısı, 26 Ocak Perşembe günü İKÜ Teknoloji Transfer Ofisi’inde gerçekleştirildi.

Proje ekibi; çeşitli kentsel analizlere dayanarak oluşturulacak mobil uygulama ile Amasya kent merkezinin turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Projeleri sayesinde Türkiye’ye katma değer kazandıran bir ürün oluşturmayı hedefliyorlar.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/13/2023 - 10:30