KOSGEB Uzmanı Selman Gül, İKÜANTS TEKMER’i Ziyaret Etti

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve İKÜANTS TEKMER ekibi, KOSGEB Uzmanı Selman Gül’ü 14 Şubat Cuma günü üniversitemizde ağırladı. Ziyaret kapsamında, üniversitemizin inovasyon ve girişimcilik ekosistemine yönelik yürüttüğü çalışmalar, Teknoloji Transfer Ofisi’nin faaliyetleri ve İKÜANTS TEKMER projesi hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

İKÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), EIT COMMUNITY HUB Türkiye Açılış Etkinliğinde Yer Aldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yetkilileri, 12 Şubat 2025 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilen EIT Community Hub Türkiye açılış etkinliğine katıldılar. 

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) Türkiye’deki inovasyon ekosistemiyle daha güçlü bağlar kurmasını amaçlayan etkinliğe; girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanındaki fırsatları değerlendirmek adına katılan İKÜ TTO yetkilileri, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bağlantılar kurdu.

TEKMER Buluşmalarının Dördüncüsü Gerçekleştirildi

TEKMER Destek Programı kapsamında; teknoloji ve girişimcilik ekosistemimizin gelişimine katkı sağlamak, yeni iş birlikleri oluşturmak ve paydaşlarla bir araya gelmek amacıyla KOSGEB tarafından düzenlenen TEKMER Buluşmalarının dördüncüsü, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nun liderliğinde 10 Şubat 2025 tarihinde The Hood TEKMER ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ar-Ge projelerinden, girişimciliği destekleyen finansal ve altyapısal olanaklardan, dijital dönüşüm stratejilerine kadar birçok önemli konunun ele alındığı etkinliğe, İKÜANTS TEKMER üyeleri de katıldı. 

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde İlk Fikri ve Sınai Haklar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından, akademik bilginin korunması ve fikri mülkiyet yönetiminin geliştirilmesi amacıyla ilk Fikri ve Sınai Haklar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 06 Şubat 2025 Perşembe günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Senato Odası’nda düzenlenen toplantıya, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Komisyonu üyelerinin yanı sıra Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) temsilcileri de katıldı. FSMHK Yönetim Kurulu Başkanımız & Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Prof. Dr. Asiye Gül, Dr. Öğr. Üyesi Okay Işık, Dr.

IKU-SPECTRA Ekibi SUNUM’u Ziyaret Etti

İstanbul Kültür Üniversitesi Fizik ve Doğa Bilimleri İleri Araştırma Merkezi (IKU-SPECTRA) Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız, ERA Chair Prof. Dr. Rui Fausto, TTO Müdürü Cüneyt Genç ve Araştırmacı Dr. Bahadır Bozkurt’tan oluşan ekip, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (SUNUM) ziyaret etti.

ERA-CHAIR Spectroscopy@IKU Projesi

ERA-Chair Spectroscopy@IKU projesi “Manipulating and Characterizing Molecular Architecture: from Isolated Molecules to Molecular Crystals”, Türkiye'de Ufuk Avrupa Çerçeve Programı kapsamında Avrupa Araştırma Ajansı'ndan (ERA) fon alan ilk yenilikçi projedir. Yürütücülüğünü Proje Koordinatörü ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız’ın, araştırma ekibi liderliğini ise alanında dünya çapında tanınan bilim insanı ve ERA Chair Prof. Dr.

NOVA INFORMATION MANAGEMENT SCHOOL Yetkililerinden Üniversitemize Ziyaret

NOVA Information Management School (NOVAIMS) ekibinden Tiago Oliveira, Catarina Neves ve Ricardo Martins, 23 Ocak 2025 Perşembe günü Üniversitemizi ziyaret etti. Konuklarımıza, İKÜ Hareket Analiz Merkezi (İKÜ-HAM) ile ERAChair projemiz kapsamında hayata geçirilen Spektroskopi Laboratuvarımız gezdirildi ve olası iş birliği fırsatları değerlendirildi. Bu görüşmeler, gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan yeni projeler için güçlü bir zemin oluşturdu. Verimli geçen bu toplantıların ardından, ileriye dönük iş birliklerimizi hayata geçirmek için büyük bir heyecan duyuyoruz. 

Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül'ün Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül, yürütücülüğünü yaptığı “Eco-Anxiety and Psychological Flexibility: An ACT Framework for Climate Distress” başlıklı araştırma projesi ile büyük bir başarıya imza attı.

Proje, Association for Contextual Behavioral Science tarafından verilen Araştırma Geliştirme Hibesi ile desteklenmeye layık görüldü. Hocamızı bu önemli başarısından dolayı tebrik ediyor, projenin akademik dünyaya ve topluma değerli katkılar sunmasını diliyoruz.