TTO Müdür Yardımcısı Alparslan Güzey’in Proje Partner Lideri Olduğu BOOSTalent İsimli Konsorsiyum Destek Almaya Hak Kazandı 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdür Yardımcısı Alparslan Güzey’in proje partner lideri olarak görev yapacağı BOOSTalent adlı konsorsiyum destek almaya hak kazandı.

EIT HEI Initiative üçüncü çağrısı kapsamında destek almaya hak kazanan 16 konsorsiyum EIT tarafından açıklandı. İstanbul Kültür Üniversitesi, ülkemizden konsorsiyumlarda yer alan tek kuruluş oldu.

İstanbul Kültür Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Alparslan Güzey’in proje partner lideri olarak görev yapacağı BOOSTalent adlı konsorsiyum destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında; üniversitemizde Deep-Tech Hub kurulacak, AI/ML havacılık eğitimleri ve mentörlük hizmeti verilecek, yarışmalar düzenlenecek. Alparslan Güzey’i başarısı için tebrik ederiz. 

BOOSTalent Horizon Projesi Hakkında

BOOSTalent Horizon Projesi beş üniversite ve üç şirketle birlikte, inovasyon ve girişimciliği kurumsal düzeyde geliştirmeyi hedefleyen sekizli bir konsorsiyum yapısından oluşmaktadır. 2030 yılına yönelik vizyonuyla konsorsiyum; özellikle havacılık, elektronik, ileri teknoloji malzemeler, sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik gibi alanlarda, yükseköğretim kurumları, öğrenciler ve iş dünyasında yapay zekâ ve makine öğrenmesinde yenilikçiliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Konsorsiyum, sanayi, üniversite ve kamu arasında uzun süreli bir iş birliği kurmayı ve öncü eğitim programları oluşturmayı, ayrıca iklim değişikliği ve genel sürdürülebilirlik sorunlarına çözümler getirmeyi hedeflemektedir. Proje, Deep Tech Talent Initiative, Climate-KIC, EIT Digital ve EIT Raw Materials gibi programların hedefleriyle uyumludur ve bu programların stratejik hedeflerini desteklemektedir. 

Proje hakkında detaylı bilgi için https://eit-hei.eu/projects/boostalent/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü (European Institute of Innovation and Technology) - EIT HEI Initiative, Yüksek Öğretim Kurumlarının, girişimcilik ve yenilik kapasitelerini geliştirecek etkinlikler tasarlamalarını desteklemek için kurulmuş bir oluşumdur.

EIT HEI Initiative, daha parlak bir Avrupa için yeni teknolojilere güç sağlamak üzere yapay zeka, makine öğrenimi ve temiz teknoloji gibi “Derin Teknoloji” alanlarındaki bilgileri artırmak için üniversiteler ve ortaklarla birlikte çalışmaya kendini adamış bir yapıdır. EIT HEI Initiative aracılığıyla bu yapının ortakları, Avrupa’nın en büyük inovasyon ekosistemine erişebilecek ve girişimcilik eğitim programlarının kalitesini artırarak Avrupalı derin teknoloji yenilikçilerinden oluşan yetenek havuzunu daha da geliştireceklerdir.

Avrupa çapında 510’dan fazla kuruluşu temsil eden toplam 48 konsorsiyum, bu yılki çağrıya başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirme sonucunda, 100 yükseköğretim kurumunu ve 79 akademik olmayan kuruluşu (şirketler, araştırma merkezleri, kamu otoriteleri ve dernekler) içeren toplamda 16 proje seçildi ve her biri 750 bin Euro’luk maksimum finansmandan yararlanabilecek. Akademik ve akademik olmayan kuruluşların eşit dağılımı ile EIT HEI Initiative, Avrupa'da yenilikçiliği ve girişimciliği artırmak için yükseköğretim kurumları ve endüstri arasında sinerji yaratma hedefini takip etmektedir.

EIT HEI Initiative üçüncü çağrısı altından seçilen tüm projeler hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız...

Haberin detayları için TÜBİTAK Ufuk Avrupa sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 06/16/2023 - 12:57