İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Toplantısı 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), kurumun teknoloji transferi girişimlerini artırmak ve yeni stratejiler oluşturmak amacıyla 29 Şubat Perşembe günüYönetim Kurulu ve Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda, inovatif ürünlerin geliştirilmesi ve sektör ortaklıklarını teşvik etmenin altı yeniden çizildi. 

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin üniversite-sanayi iş birliği kapsamında bilgi ve teknoloji transferi stratejilerinin ele alındığı toplantıda; İKÜ TTO’nun araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ticarileştirmek, yeni fikri mülkiyet stratejileri geliştirmek için nasıl daha etkin bir şekilde çalışabileceği ve yenilikçi projelerin nasıl desteklenebileceği üzerine detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Farklı fakültelerden toplantıya katılan İstanbul Kültür Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri ile İstanbul Kültür Üniversitesi Danışma Kurulu’nda yer alan TURKCELL BİP Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe, Serhat Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar ve Dijitalpark Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Genel Koordinatörü Ahmet Rıza Balım; yeni üniversite sanayi iş birliği modelleri ve yaratılacak ortaklık fırsatlarını görüşerek, yenilikçi fikirlerin ve buluşların ticarileştirilmesi sürecindeki teknoloji transferi hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıda ayrıca; İstanbul Kültür Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Danışma Kurulu’nun görüş ve önerileri ayrıntılı olarak konuşularak, ar-ge kapasitesinin artırılması için yeni model strateji önerileri kayda geçirildi. 

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı & TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız; Doç. Dr. Süleyman Hikmet Çağlar (Teknoloji Transfer Ofisi Eski Müdürü) ile İKÜ TTO eski danışma kurulu üyelerinden Cengiz Ultav (İKÜ Mütevelli Heyet Üyesi, TTGV YK Başkanı & VESTEL Ventures Yönetim Kurulu Üyesi), Tolga Erkan (KOSGEB İkitelli eski müdürü), Murat Temiz (Mali Müşavir), Umut Sarıer (Ekonomist), Dr. İlker Aslan (İBB Deniz Hizmetleri Müdürü) ve Dr. Hakan Çınar’a (Ekonomist & Dış Ticaret Uzmanı) katkılarından dolayı teşekkür etti.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2024 - 13:46