Horizon Europe EIT Kentsel Ulaşım Yapısı 2022-2024 Proje Çağrısı

Horizon Europe çatısı altında bulunan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’ne bağlı EIT Kentsel Ulaşım yapısının 2022-2024 yılları için açılan proje çağrılarına T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Mayıs ayında iki adet proje başvurusu yapılmıştır. Her iki projenin de geliştirme ve başvuru süreçleri İKÜTTO Müdür Yardımcısı Alparslan Güzey tarafından gerçekleştirilmiş olup proje yürütücüsü de kendisi olacaktır. 9 Temmuz 2021 itibari ile proje sonuçları açıklanmış olup aşağıda detayları yer alan iki EIT Urban Mobility projemiz de desteklenmeye hak kazanmıştır. 

Urban Air Traffic Management (UATM) Development Projesi: Bu proje kapsamında kentsel hava trafik yönetimi ile ilgili bütünsel sistemin alt sistemleri üretilecek olup proje sonunda Belgrad şehrinde UATM sistemi genel uygulama uçuşu düzenlenecektir. Proje konsorsiyumunda Avrupa Birliği üyesi ve anlaşmalı ülkelerden yedi (7) ortak bulunmaktadır. Proje kapsamında inovatif alt sistemlerin üretimi İKÜTTO’da kurulucak olan Start-Up’ta gerçekleşecektir. Kurulacak olan Start-Up ile EIT Urban Mobility arasında ticari anlaşma imzalanarak ortaklık sağlanacaktır.

Urban Air Traffic Management (UATM) Demonstration Projesi: Kentsel Hava Trafik Yönetimi alt sistemlerinin geliştirme projesi kapsamında üretilen otonom yönlendirme algoritması, haberleşme sistemi, web based-flight request software, UATM Center ve Skyport ünitesinin yazılım ve donanımsal olarak güçlendirilmesi sağlanacaktır. Bütünsel UATM sistemi tüm alt bileşenleri ile simülasyon ve gerçek ortamda ayrıntılı senaryolar kapsamında test faaliyetleri yürütülecektir. Proje konsorsiyumunda Avrupa Birliği üyesi ve anlaşmalı ülkelerden on (10) ortak bulunmaktadır. Proje kapsamında Avrupa’dan dört (4) şehirde (İstanbul, Belgrad, Riga, Barselona-Terressa) uygulama, simülasyon uçuşları gerçekleştirilecektir.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/26/2021 - 17:06