DIGITAL Panorama Teknik Gezileri

İKÜ Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda yürütülen üniversite-sanayi iş birliği kapsamında; 9 Mayıs Perşembe günü Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, 16 Mayıs tarihinde ise İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akredite Tasarım Merkezi olan Digital Panorama firmasına teknik gezi gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Birsen Tütüniş'in Projesi Destek Almaya Hak Kazandı

Öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında 45 proje destek almaya hak kazandı. İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Birsen Tütüniş'in "Ortaöğretim İngiliz Dili Öğretimine Yapay Zeka Teknoloji Araçlarının Entegrasyonu" projesi desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer aldı.

BoosTalent Girişimci Kampı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi'nin proje ortağı olduğu EIT HEI BoosTalent projesi kapsamında, 23-25 Nisan tarihleri arasında hibrit olarak "BoosTalent Girişimci Kampı" düzenlendi. Öğrencilere ve genç bilim insanlarına startup dünyasını açan BoosTalent Girişimci Kampı'na aynı anda Varna, Tromso, İstanbul, Burgenland ve Kiev şehirleri katıldı. İstanbul, İKÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından temsil edildi.

Üniversitemiz ile KINNAIRD COLLEGE FOR WOMEN Arasında Protokol İmzalandı

Pakistan’ın kadınlara özel ilk kuluçka merkezi Kinnaird College for Women Rektörü Prof. Dr. Rukhsana David, Rektör Yardımcısı ve Araştırma Operasyonları Başkanı Prof. Dr. Ghazala Yaqub ve ekibi; yenilikçiliği, girişimciliği ve akademik değişimi teşvik ederek, heyecan verici fırsatlar yaratmak adına İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. koordinatörlüğünde 25 Nisan Perşembe günü üniversitemizi ziyaret ettiler.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Toplantısı 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), kurumun teknoloji transferi girişimlerini artırmak ve yeni stratejiler oluşturmak amacıyla 29 Şubat Perşembe günüYönetim Kurulu ve Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda, inovatif ürünlerin geliştirilmesi ve sektör ortaklıklarını teşvik etmenin altı yeniden çizildi. 

“Ufuk Avrupa Proje Eğitimi”

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında proje geliştirme vizyonu çerçevesinde, AB tarafından sağlanan fon ve hibe mekanizmalarına erişim ile ilgili üniversitemiz bu güne kadar birçok başarılı girişimde bulunmuştur. Üniversitemiz bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğini ve proje başvuru sayısını artırma amacıyla projelerde faal olarak daha çok yer almayı hedeflemektedir.

“Ar-Ge Çalışmaları Kapsamında Kullanılacak İleri Malzeme Karakterizasyon Eğitimi” 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinatörlüğünde yürütülen ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız’ın yürütücülüğünü yaptığı “Ar-Ge Çalışmaları Kapsamında Kullanılacak İleri Malzeme Karakterizasyon Eğitimi”, 10-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. “TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanan projenin 3 günlük eğitimine, tüm Türkiye’den 90 öğrenci başvurdu ve başvuranlar arasından 20 kişi seçildi.  

İKÜ TTO ile Bağcılar Belediyesi İş Birliğinde “Proje Döngüsü Yönetimi" (PCM) Eğitimi Verildi 

"Toplumsal Katkı Politikası" vizyonu çerçevesinde, İstanbul Kültür Üniversitesi tüm birimleri ile toplumsal sorumluluk bilinci doğrultusunda üniversitenin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğini ve toplumsal katkısını artırmayı hedeflemektedir. Üniversitemizin toplumsal katkı politikasının dayandığı temel değerleri gerçekleştirmek adına takip edilen ana hedeflerden ilki; kuruluşların kurumsal gelişimini desteklemek için STK’lar ile ortak çalışmalar yürütmektir.