Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı Tanıtım Duyurusu

Temmuz 12, 6:53 öö

"Sayın Öğrencilerimiz ve Akademik Kadromuz,

Erasmus+ Programı, 2021-2027 yılları arasında uygulanan ve eğitim, gençlik, spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği'nin hibe programıdır. Bu program, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın kişilere yeni beceriler kazandırmayı, kişisel gelişimlerini güçlendirmeyi ve istihdam olanaklarını artırmayı hedeflemektedir. Aynı dönemde uygulanan Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ise gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratmaktadır.

Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının ülkemizde uygulanmasından sorumlu kuruluş olarak proje başvurularını almakta, değerlendirmekte, sözleşmeye bağlamakta ve hibe tahsis ederek izleme ve denetleme faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Bu kapsamda, öğrencilerimizin Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları ve bu programlardan yararlanmaları için üniversitemiz tanıtım ve bilgilendirme programlarında bu programlara ilişkin bilgilere yer verilmesi büyük önem taşımaktadır.

Daha fazla bilgi ve başvuru detayları için Türkiye Ulusal Ajansı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.”

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 07/12/2024 - 09:54